«Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι “red carpet” και όχι “red tape”, δηλαδή γραφειοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη.

Στην αναφορά του στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος σε αυτό τον τομέα, θα ξεπεραστεί.

Όσον αφορά την πορείς της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη». Η Ελλάδα είχε μια δύσκολη χρονιά το 2012, είπε, πετυχαίνοντας όμως «να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει», τόνισε, ωστόσο όπως επεσήμανε, με βάση τα πρώτα στοιχεία για φέτος, φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ και η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Κστά την τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφερθεί στις «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες όμως, όπως υπογράμμισε, «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

Επιδίωξη τέλος του κ. Σαμαρά είναι να δοθεί ερωπαϊκή διάσταση σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Αυτη στιγμή, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του και τονισε την ανάγκη κοινής εξωτερικής πολιτικής για την Ε.Ε..

Facebook Comments