Ανησυχούν την ΕΚΤ οι μεταρρυθμίσεις της Πορτογαλίας

MarketNews

Ανησυχούν την ΕΚΤ οι μεταρρυθμίσεις της Πορτογαλίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την ανησυχία τους για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Πορτογαλία εκφράζουν στην πρώτη αξιολόγηση μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε την περίοδο 28η Οκτωβρίου - 4η Νοεμβρίου και σε αυτό διαπιστώνεται ότι ο ρυθμός των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Πορτογαλία σημείωσε αισθητή επιβράδυνση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και σε ορισμένες περιπτώσεις τα θετικά αποτελέσματα ανετράπησαν, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να δυσχεράνει την επανένταξη στην απασχόληση για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, προστίθεται.

Η Κομισιόν και η ΕΚΤ καλούν να ενισχυθεί η ευελιξία και η ανταγωνιστικότητα της πορτογαλικής οικονομίας ώστε να μην αναχαιτιστεί η εύθραυστη ανάκαμψη που σημειώθηκε.

Επιτροπή και ΕΚΤ καλούν επειγόντως την πορτογαλική κυβέρνηση να διατηρήσει το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της.
Η οικονομική ανάπτυξη επισκιάζεται από τα υψηλά επίπεδα χρέους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και από την αυξανόμενη αβεβαιότητα σε εξωγενείς παράγοντες κάτι, που όπως υπογραμμίζουν καθιστά αναγκαίο το να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Η επόμενη επίσκεψη της αντιπροσωπείας ΕΚΤ και Κομισιόν στην Πορτογαλία θα γίνει την άνοιξη του 2015, καταλήγει η ανακοίνωση.