'

Νευρικότητα στο ΧΑ

MarketNews

Νευρικότητα στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας ότι δυσκολεύεται να πετύχει την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, αν και λίγη ώρα πριν οι αγοραστές έδειχναν ζωηρό ενδιαφέρον.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,16% στις 955,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,28% στις 311,37 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη μόλις 0,05% στις 126,78 μονάδες.

Σήμερα δεν ήταν λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούσαν ότι θα δούμε κάποιας μορφής διόρθωσης με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι η Ευρωζώνη επανεξετάζει το αν η Ελλάδα χρειάζεται μια πρόσθετη ανακούφιση χρέους, καθώς οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι βελτιωμένες προοπτικές έχουν αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα.

Προφανώς, οι επενδυτές κρατούν ως δεδομένο ότι οι προοπτικές της χώρας έχουν βελτιωθεί, ενώ ουσιαστική σημασία έχει το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να θεωρούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Υπενθυμίζεται εδώ ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ελληνικό χρέος θα κορυφωθεί στο 175,5% του ΑΕΠ φέτος και θα μειωθεί στο 157,8% το 2016.

Στο ταμπλό παρατηρείται μεταβλητότητα, η οποία θα πρέπει να συνυπολογιστεί και στη βάση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του έτους. Η ΕΕΕ υποχωρεί κατά 1,53%, καθώς ανακοίνωσε οριακή αύξηση στα κέρδη του γ 3μήνου του 2014, ενώ ο ΟΤΕ  χάνει 1,26% παρά το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη του αυξήθηκαν κατά 24,3% στα 94 εκατ. ευρώ στο γ 3μηνο.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει το απόγευμα τα αποτελέσματά της, ενώ η Eurobank θα τα δημοσιεύσει την Παρασκευή μετά το τέλος της συνεδρίασης. Επίσης σήμερα το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης του MSCI.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ κερδίζει 1,05% στα 6,75 ευρώ, η Μυτιληναίος σημειώνει κέρδη 0,71%, η ΜΕΤΚΑ είναι στο +0,69%, ο ΟΠΑΠ   στο +0,40% και η Jumbo στο +0,62%. Νευρικότητα και μεταβλητότητα επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο, με την Εθνική να σημειώνει απώλειες 0,50% στα 2 ευρώ, την Alpha Bank να είναι στο +1,12% και στα 0,5420 ευρώ, ενώ Πειραιώς και Eurobank δεν σημειώνουν κάποια μεταβολή.