Ραχόι: «Οσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, κανείς δεν θα διασπάσει την ενότητα της Ισπανίας»

MarketNews

Ραχόι: «Οσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, κανείς δεν θα διασπάσει την ενότητα της Ισπανίας», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Κανείς «δεν θα διασπάσει την ενότητα της Ισπανίας» διαμήνυσε ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, την παραμονή της διεξαγωγής μιας συμβολικής ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

«Αυτό που θα συμβεί αύριο, μπορούν να το αποκαλούν όπως θέλουν, όμως δεν είναι ούτε ένα δημοψήφισμα ούτε μία διαβούλευση ούτε τίποτα παρόμοιο και εγώ δεν θα το κατονομάσω κατ αυτόν τον τρόπο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αυτό δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο» επισήμανε ο Ραχόι ενώπιον στελεχών του κόμματός του που συγκεντρώθηκαν στο Καθέρες (δυτικά).

«Όσο εγώ είμαι επικεφαλής της κυβέρνησης, θα σεβόμαστε το Σύνταγμα και την κυριαρχία και κανείς δεν θα διασπάσει την ενότητα της Ισπανίας» υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Λίγες εβδομάδες μετά το «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, η Καταλονία (βορειοανατολικά) διοργανώνει αύριο μία συμβολική διαβούλευση.

Έπειτα από το κάλεσμα του προέδρου της Καταλονίας Αρτούρ Μας ζητείται από τα 5,4 εκατομμύρια πολιτών ηλικίας άνω των 16 ετών να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα: Επιθυμούν η Καταλονία να αναγνωριστεί ως Κράτος; Και εάν ναι, επιθυμούν το Κράτος αυτό να είναι ανεξάρτητο;