Στρατούλης: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

MarketNews

Στρατούλης: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Εγγυήσεις πως δεν θα γίνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Στρατούλης, σημείωσε πως το «πάγωμα» στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα περάσουν το επόμενο διάστημα με νομοθετική ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αποσαφήνισε ότι από τις όποιες αλλαγές δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Για τον υπολογισμό του εφάπαξ, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι θα καταργηθεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος υπολογισμού και με τη ψήφιση νέου μαθηματικού τύπου θα επανέλθει στα επίπεδα 31ης Αυγούστου του 2013.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, ο οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζήτησαν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων.