Ρουμπινί: Δοχεία με χρήματα θα βρεθούν... χρειάζονται όμως ριζοσπαστικές αποφάσεις

MarketNews

Ρουμπινί: Δοχεία με χρήματα θα βρεθούν... χρειάζονται όμως ριζοσπαστικές αποφάσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την πεποίθηση πως θα... βρεθούν δοχεία γεμάτα χρήματα, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να αποπληρώσει τη δόση των 300 εκατ. προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου εκφράζει ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

«Δοχεία με χρήματα θα βρεθούν προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στη Δρέσδη της Γερμανίας.

«Ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες (capital controls) και πάγωμα καταθέσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά, μπορούν να αποφευχθούν», όπως εκτιμά.

«Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτή θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος. Αυτό δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές», προειδοποιεί ο Ρουμπινί.