Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως επισήμαναν πηγές της κυβέρνησης, η συνομιλία των τριών πρωθυπουργών έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Αμφότεροι εξέφρασαν την άποψή τους ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί γρήγορα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Όπως έχει γίνει γνωστό από το απόγευμα της Κυριακής, θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα, οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις, να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός ολοένα και επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

Facebook Comments