Η Ελλάδα αναμένεται να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή ατζέντα και τη νέα εβδομάδα, καθώς, όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, με την έλευση του Ιουνίου, το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται στην τελική ευθεία με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση της οριστικής λύσης.

Η νέα εβδομάδα είναι γεμάτη κρίσιμες εξελίξεις ήδη από την αρχή της.

Σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Βερολίνο η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel, του Γάλλου προέδρου Fr. Hollande και του προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker.

H κρίσιμη τριμερής συνάντηση μπορεί να έχει επισήμως εντελώς διαφορετική ατζέντα από το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο ανεπισήμως οι αγορές περιμένουν νέες εξελίξεις από τη “Σύνοδο του Βερολίνου” σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ελληνικό ζήτημα να μην βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ των Merkel, Ηοllande και Juncker”, σχολιάζει η Wall Street Journal.

Ημέρα της κρίσης για την Ελλάδα θεωρείται η Παρασκευή 5 Ιουνίου καθώς η κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πρόκειται για την πρώτη δόση από τις τέσσερις συνολικά που οφείλει προς το ΔΝΤ για τον μήνα Ιούνιο η ελληνική κυβέρνηση.
Συνολικά η Αθήνα πρέπει να καταβάλλει 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ για τον μήνα Ιούνιο.
 

Facebook Comments