Με τροπολογία που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών στο πρώτο προς ψήφιση νομοσχέδιο προκειμένου να μπορέσουν να υποβληθούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις έως και την ημερομηνία της 30 Ιουνίου 2015, όπως απαιτούν οι θεσμοί, προτείνεται:

  1. Να μεταφερθεί ο μήνας Ιούνιος, τον Ιούλιο!
  2. Οι ώρες του εικοσιτετραώρου για τον συγκεκριμένο μήνα να γίνουν 48!

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί λύση στην εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον διπλασιασμό των νυκτερινών ωρών από 22:00 εως 6:00 που προέτρεπε και πέρσι το Υπουργείο Οικονομικών να αποστέλλονται οι δηλώσεις, μιας και τότε λειτουργούσε το ΤΑΞΙΣ. Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό τις βραδινές ώρες που λειτουργεί θα πρέπει να στέλνονται 420 δηλώσεις το λεπτό. Μάλλον είμαστε Ηνωμένες Πολιτείες… εμείς δεν το έχουμε καταλάβει!

Έξω από τα αστεία, σκοπός είναι να καταλάβουν στο Υπουργείο Οικονομικών ότι για να τους σέβονται, θα πρέπει να μας σέβονται.

Από σήμερα και μέχρι το πέρας των φορολογικών δηλώσεων εγκαινιάζουμε μια σειρά άρθρων με σκοπό να βοηθήσουμε τους φορολογούμενους να κατανοήσουν και να βρουν λύση σε μια σειρά ερωτήματα που αφορούν την υποβολή των δηλώσεων και απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των 6.000.000 φορολογουμένων.

  • Τι κάνω αν δεν προλάβω να υποβάλω;
  • Πώς μπορώ να μην χάσω την σύνταξη του υπερήλικα;
  • Τι κάνω με τα τεκμήρια;

Θα παρουσιάζουμε ακόμη, τα «τρελά» των φορολογικών δηλώσεων.

Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους και μεγάλη υπομονή σε όλους τους φορολογούμενους.

 

Facebook Comments