«Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και εκλογές αποκλείονται» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των συντακτών. «Όταν ψηφίζουμε στη Bουλή υπάρχει ζήτημα προσωπικής πολιτικής ευθύνης» σημείωσε δε με νόημα.

«Η 30η Ιουνίου εκ των πραγμάτων είναι ένα όριο, μια και λήγει η παράταση της δανειακής σύμβασης» αναγνώρισε. «Μιλάμε για μια ενιαία συμφωνία, με ενιαίους όρους και ενιαία προαπαιτούμενα… Οι όροι θα πρέπει να συμφωνηθούν εντός του μήνα» υπογράμμισε.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι στις Βρυξέλλες μαζί με τους οικονομολόγους που μετείχαν έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, και ότι οι επαφές γίνονται σε πολιτικό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι τόνισε ότι η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες έχει πάει με συγκεκριμένες προτάσεις, και θα δει τα περιθώρια συγκλίσεων για μια κοινή συμφωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Αθήνα θέτει το θέμα της μεσοπρόθεσμης διευθέτησης του χρηματοδοτικού κενού. «Το ζήτημα της παράτασης δεν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης γιατί δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ρευστότητας υπό αυτές τις συνθήκες» εξήγησε.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε προτάσεις βασισμένες στις διαπραγματεύσεις, όχι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε πει την Κυριακή ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας δεν τηλεφώνησε στον Γιούνκερ, υπήρξαν επαφές σε επίπεδο στελεχών του πρωθυπουργού με στελέχη του προέδρου της Κομισιόν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε πάντως ότι «ο κ. Γιούνκερ είναι πραγματικά φίλος της Ελλάδας και έχεις εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό… Ο πρωθυπουργός ουδέποτε είπε ότι το κείμενο προτάσεων είναι του κ. Γιούνκερ, αλλά αντιθέτως είπε ότι είναι κείμενο που επιδόθηκε από τους τρεις θεσμούς».

Facebook Comments