Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει τελικά συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφεύγει να επιβεβαιώσει ραντεβού των δυο ανδρών, παρά την υποβολή των νέων ελληνικών προτάσεων στους δανειστές.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση [των ελληνικών θέσεων] και με βάση αυτή την αξιολόγηση μπορούμε μετά να συζητήσουμε το αύριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς. Σημείωσε πως πριν συζητηθεί το «αύριο» πρέπει να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει ανάγκη για συνάντηση την Τετάρτη εάν δεν υπάρχουν εναλλακτικές ελληνικές προτάσεις.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Κομισιόν εξετάζει τις ελληνικές θέσεις «με επιμέλεια και φροντίδα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έως τώρα αντίδραση των Βρυξελλών.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε πως οι επαφές συνεχίζονται τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, όμως απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το ύφος των συναντήσεων.

Facebook Comments