Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

MarketNews

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Στο ίδιο με χθες μοτίβο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα που επκρατούν, ενώ ο ρυθμός των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά μόλις 0,04% στις 893,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,08% στις 289,62 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,81% στις 113,04 μονάδες.

Στο ταμπλό κυριαρχεί το αρνητικό πρόσημο, με επιλεγμένες μόνο μετοχές να επιχειρούν κάποιας μορφής αντίδραση. Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως του προγράμματος προσαρμογής, έχει θέσει σε στάση αναμονής την επενδυτική κοινότητα. Η

"ορατότητα" για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης είναι περιορισμένη, καθώς και τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα είναι αντιφατικά. Άλλωστε, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

Έτσι, στο ταμπλό βλέπουμε την Ιντραλότ να καταγράφει απώλειες 2,63%, την Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκεται στο -2,39% και τη ΜΕΤΚΑ  στο -1,16%. Στον αντίποδα, η MIG (+3,17%) δείχνει να έχει τραβήξει το δρόμο της αντίδρασης μετά από δύο μήνες σημαντικών πιέσεων που δέχτηκε, η ΔΕΗ  την ακολουθεί με κέρδη 1,83%, ενώ ΟΤΕ  και ΟΠΑΠ παρέχουν και σήμερα κάποια στηρίγματα.

Πτωτικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική να χάνει 0,58%, την Alpha Bank να είναι στο -0,96% και την Πειραιώς στο -1,85%, με μόνη τη Eurobank να σταθεροποιείται στα 0,2430 ευρώ.