Αικ. Σαββαΐδου: Οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων

MarketNews

Αικ. Σαββαΐδου: Οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων διαβεβαίωσε η γγ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης των επιμελητηρίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την κ. Σαββαΐδου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου έφτασαν την 1η Οκτωβρίου στα 71,5 δισ. ευρώ. Στα 4 εκατομμύρια είναι οι οφειλέτες με χρέη έως 1 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου οι οφειλέτες του ταμείου που μπορούν να μπουν ανέρχονται σε 412.000. Ο πρόεδρος του ΙΚΑ είπε ότι δεν θα αλλάξει η ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μιχαλος ζήτησε 4 βελτιώσεις με κυριότερη την ένταξη και των επιχειρήσεων με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης είπε ότι από τις 213.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν οι μισές θα είχαν σωθεί αν είχε έλθει νωρίτερα η ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα στα μέλη του ΟΑΕΕ να πληρώνουν τις χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις.