Κλίμα αβεβαιότητας στο ΧΑ

MarketNews

Κλίμα αβεβαιότητας στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διορθώνοντας βίαια μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο, καθώς αποτυπώνονται οι ανησυχίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και θεσμών.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 3,91% στις 790,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 3,94% στις 238,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 7,22% στις 632,07 μονάδες.

Στο ταμπλό ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο της πτώσης, με την Πειραιώς να βρίσκεται στο -8,84%, την Εθνική στο -6,78%, την Eurobank στο -6,16% και την Alpha Bank στο -6,65%. Ανάλογη και η εικόνα στα warrants των τριών τραπεζών καθώς καταγράφουν απώλειες άνω του 8%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές του FTSE 25, με τις ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, ΕΧΑΕ, Jumbo και Βιοχαλκο να σημειώνουν απώλειες άνω του 4%, ενώ άνω του 3% βρίσκονται οι ΟΤΕ,  Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ,  ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.