Βάση στα επίπεδα των 950 μονάδων φαίνεται ότι χτίζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Πειραιώς και Alpha Bank είναι οι μόνες τράπεζες (μαζί με την Αττικής) που θα καταφέρουν να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα, ενώ η Εθνική το «παλεύει» και η Eurobank εγκατέλειψε την προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση η αγορά προεξοφλεί την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα θα βρει τις τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες, ποντάροντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναχρηματοδοτηθούν εισηγμένες με προβλήματα ρευστότητας.

Οι συναλλαγές παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με χθες και το ενδιαφέρον στρέφεται είτε σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω, είτε σε μετοχές που έχουν ή κουβαλούν κάποιο «στόρι». Μετά την Eurobank, που σήμερα αντιδρά αντανακλαστικά μετά το χθεσινό sell off, κυρίως λόγω του μικρού free float που διαθέτει, η ΕΧΑΕ σημειώνει κέρδη άνω του 3%, στα 5,03 ευρώ, ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών. Κέρδη άνω του 3% για την Ελλάκτωρ, αφού τα εργοτάξια στα μεγάλα οδικά έργα ξαναπιάνουν δουλειά.

Κέρδη σχεδόν κατά 3% για τη Folli Follie, στα 15,47 ευρώ, μετοχή που σημειώνει νέα υψηλά έτους, μετά την πώληση των ΚΑΕ στην Dufry. Κέρδη περί το 3$ και για την Frigoglass μετά την ανανέωση της σύμβασης για την Coca Cola. Πάνω από τα 7 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ, στα επίπεδα των 4,7 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 11,68 η ΜΕΤΚΑ και στα 6,30 ευρώ κινείται ο ΟΤΕ. Η αντίδραση των υπολοίπων τραπεζών, εκτός της Eurobank, είναι υποτονική, με την Alpha, κοντά στο 1 ευρώ, στα 0,2270 ευρώ η Πειραιώς και κοντά στα 0,60 ευρώ η Εθνική.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank, αλλά και της Πειραιώς, ενώ η Εθνική, συνεχίζει τον αγώνα δρόμο της για την κάλυψη του ορίου 10% που απαιτείται για να κρατήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα. 

Facebook Comments