“Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου” επισήμανε σήμερα Κυριακή στον Alpha ο Γιάννης Βαρουφάκης και χαρακτήρισε υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνηση όλα αυτά που ακούγονται ότι ο ίδιος είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

Είπε επίσης ότι “η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, η αριστερά λειτουργεί συλλογικά”.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης ότι “όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μία συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα”. “Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε” διευκρίνισε. Έπλεξε το εγκώμιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του, προσθέτοντας ότι στο EuroWorking Group θα παρίσταται ο κ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ακόμη ότι “η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών τεχνικά είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να είναι βιώσιμη”. Ζητάμε μία προθεσμία πρόσθεσε που να θέσει εκτός συζήτησης την ελληνική κρίση, τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 -1,5% ήταν εφικτό το Μάρτιο, πλέον όμως δεν είναι.

“Η Ελλάδα έχασε, που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή”, πρόσθεσε ο Γιάνης αρουφάκης. “Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου” διευκρίνισε. 

Facebook Comments