Δραγάσακης: Έλλειψη εξουσιοδοτήσεων που θα επέτρεπαν την επίλυση των ανοιχτών θεμάτων

MarketNews

Δραγάσακης: Έλλειψη εξουσιοδοτήσεων που θα επέτρεπαν την επίλυση των ανοιχτών θεμάτων  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Για έλλειψη εξουσιοδοτήσεων που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά" και για "επιμονή των δανειστών σε περικοπές συντάξεων παρά τα ισοδύναμα που παρουσίασε η κυβέρνηση" κάνει λόγο σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, λίγο μετά, τη μικρής διάρκειας (δεν διήρκεσε πάνω από 45 λεπτά) συνάντηση των δυο πλευρών, που έληξε με την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η δήλωση Δραγασάκη αναλυτικά:

"Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

"Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό
όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

"Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

"Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας"