Μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά σήμερα με το ευρώ να δέχεται πιέσεις μετά και από τη νέα κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Πέμπτη θα είναι πολύ κρίσιμες και αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά και την πορεία των αγορών. Την Τετάρτη, η ΕΚΤ θα κληθεί να αποφασίσει και πάλι για τον ELA προς τι ελληνικές τράπεζες που πιθανότατα θα έχουν υποφέρει από νέες εκροές καταθέσεων. Το βράδυ της Τετάρτης η Fed θα αποφασίσει για τη νομισματική της πολιτική, ενώ την Πέμπτη αναμένεται ένα δραματικό Eurogroup.

  • Με καθοδικά gaps άνοιξαν EUR και ευρωπαϊκοί δείκτες στο ξεκίνημα της εβδομάδας.
  • Οι Ευρωπαίοι traders αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις στο ευρώ.
  • Πολλοί από τους Ευρωπαίους αποδίδουν την κατάρρευση των συνομιλιών σε τεχνικούς παράγοντες.
  • Οι πιέσεις των αγορών αναμένεται να οδηγήσουν στην λήψη αποφάσεων με πιθανή υπαναχώρηση και των δυο πλευρών.
  • Κρίσιμη ομιλία του Mario Draghi σήμερα.

Ανάλυση αγορών

DAX (#FDXM5) – Άνοιγμα: 11.309 Υψηλό: 11.365 Χαμηλό: 11.065 Κλείσιμο: 11.202

Ο γερμανικός δείκτης δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ξεπουλήσουν ενόψει ενός αβέβαιου Σαββατοκύριακου και τελικά είχαν απόλυτο δίκιο.
 
Το ξεκίνημα της εβδομάδας βρίσκει το DAX με gap down 100 μονάδων και με τις πιέσεις να γίνονται όλο και πιο επίμονες. Αναμένουμε μια δύσκολη συνεδρίαση για το γερμανικό δείκτη, με τα τεχνικά και θεμελιώδη στοιχεία να είναι πλήρως αρνητικά και με το στόχο μας να είναι οι 10.750 μονάδες, τουλάχιστον για αρχή. Αναμένουμε τις πιέσεις να γίνουν όλο και πιο ισχυρές όσο θα πλησιάζουμε στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης. Μια επιστορφή του DAX στις 11.200 μονάδες όπου και θα κλείσει το gap, θα προκαλέσει και νέες πιέσεις.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

11.000                 11.100
10.920                 11.210
10.845                 11.300
10.750                 11.420

Facebook Comments