Δεδομένης της επαναλαμβανόμενης ρητορικής του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσε να ειδωθεί ως η καλύτερη δυνατή ευκαιρία, σημειώνει η Deutsche Bank.

Παράλληλα τονίζει ότι οι προσδοκίες για μια λύση στο αδιέξοδο φαίνεται να είναι εξαιρετικά χαμηλές μετά και τους… υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «αν δεν έχουμε μια έντιμη συμφωνία και μια οικονομικά βιώσιμη λύση, θα αναλάβουμε την ευθύνη να πούμε ένα μεγάλο “όχι” στη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής».

Η Deutsche Bank παραθέτει και τις προειδοποιήσει που απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, πως μια αποτυχία εξεύρεσης συμφωνίας θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγούσε αρχικώς σε μια ελληνική χρεοκοπία και εν τέλει στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, επισημαίνει ότι οι ελληνικές μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 17%. μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη από την πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου, και σπ΄ρωχνει τις ελληνικές μετοχές στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012:
Οπως προσθέτει, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα αν η ΕΚΤ ετοιμαστεί να τραβήξει την πρίζα.

Από την πλευρά της η Bank of America Merrill Lynch σημειώνει πως «η συνάντηση του Eurogroup σήμερα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η τελευταία ευκαιρία για να λάβει η Ελλάδα στην ώρα της κάποια εκταμίευση χρημάτων εγκαίρως για την ομαδοποιημένη πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, αλλά δεν το… βάζουμε και στοίχημα».

Facebook Comments