Με φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2009 καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Η ποινή αυτή συνδέεται με την κατηγορία η οποία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στο δικαστήριο δεν παρέστησαν ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Η ποινή που τους επέβαλλε το δικαστήριο είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Τώρα, το ζεύγος Παπαντωνίου θα δικαστεί και πάλι την επόμενη Πέμπτη όπου και έχει προγραμματιστεί η δεύτερη δίκη για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή για παράβαση δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2008. Πρόκειται και πάλι για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Αντίθετα, βούλευμα αναμένεται για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες για το έτος 2010 την οποία επίσης αντιμετωπίζει το ζεύγος Παπαντωνίου.

Το σκέλος αυτό της δικογραφίας βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θα δικαστούν και για ποια ακριβώς κατηγορία.

Facebook Comments