Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς φημολογείται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να περιλάβει και τις αγορές χρυσού στις προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας, ενώ και η Ρωσία δήλωσε ότι πρόσθεσε πολύτιμο μέταλλο στα αποθέματά της.

Στην Ρωσία, η διοικητής Elvira Nabiullina, ενημέρωσε την βουλή της χώρας ότι η κεντρική τράπεζα έχει αγοράσει περίπου 150 τόνους χρυσού φέτος. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία πρόσθεσε περίπου 35 τόνους στα αποθέματά της από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην ευρωζώνη εν τω μεταξύ, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ μπορεί να περιλάβει αντισυμβατικά μέτρα στις προσπάθειες τόνωσης της ρευστότητας και καταπολέμησης του χαμηλού πληθωρισμού.

Και λίγο αργότερα ο Ιβ Μερς, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης, σχολίασε ότι η ΕΚΤ θεωρητικώς έχει την δυνατότητα να αγοράσει κρατικά ομόλογα, χρυσό, ETFs, ακόμη και real estate για να πετύχει τον στόχο της.

Ο χρυσός, η τιμή του οποίου υποχωρεί σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, αντιδρά με σημαντική άνοδο στις εξελίξεις. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ενισχύεται 1,3% στα 1.199,30 δολ. ανά ουγκιά έχοντας ανέλθει ενδοσυνεδριακά έως τα 1.204 δολ., στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Οκτωβρίου.
 

Facebook Comments