Πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ από ακροδεξιούς και ευρωσκεπτικιστές

MarketNews

Πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ από ακροδεξιούς και ευρωσκεπτικιστές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλον Γιούνκερ κατέθεσαν ευρωβουλευτές που πρόσκεινται στην ακροδεξιά και τους ευρωσκεπτικιστές.

Η πρόταση αφορά τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εταιρειών που έχουν ως έδρα το Λουξεμβούργο, την περιβόητη υπόθεση «LuxLeaks» που κλονίζει τις τελευταίες εβδομάδες το Μεγάλο Δουκάτο και τις σχέσεις του με την ΕΕ, αγγίζοντας προσωπικά και τον ίδιο τον Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επιβεβαίωσε πως έλαβε την πρόταση η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες συγκεντρώθηκαν συνολικά οι υπογραφές 76 ευρωβουλευτών από την πολιτική ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας».

Πρόκειται για την ομάδα που περιλαμβάνει ευρωβουλευτές του Βρετανού ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο, αλλά και του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίδας Μαρίν Λε Πεν.