Σήμερα Τετάρτη το απόγευμα, αναμένονται να ανακοινωθούν τα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των πόθεν έσχες), στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών προκύπτει ότι σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες που εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι πιθανές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις οφσορ, ενώ γίνεται έρευνα και τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη, προκύπτει η συμμετοχή του στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Οπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- είναι ότι συμμετείχε στην Catalina Ltd.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Πυρά κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, εξαπέλυσε την Τρίτη στον Alpha ο εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για ανεξερεύνητες υποθέσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ζητώντας να «φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο».

«Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ήταν αρχηγός ενός κόμματος, το οποίο χαρακτηριζόταν από μια λογική κι έναν καταγγελτικό πολιτικό λόγο, ήταν τιμητής των πάντων, φαίνεται δε ότι είναι πολύ βαθιά μπλεγμένος σ αυτή την υπόθεση. Δεν είναι μόνος του. Αυτό λέει η κοινή λογική… Αλλά καταλαβαίνετε, εάν ένας αρχηγός μικρού κόμματος είχε μια τέτοια εμπλοκή, τι πιστεύετε; Ότι τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας, του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, δεν θα έχουν εμπλοκή σε ανάλογες ή και στην ίδια περίπτωση; Άρα, λοιπόν, ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά

Facebook Comments