Στην παρουσίαση του Ν1, του πρώτου tablet (Android) που φέρει το όνομά της, προέβη χθες η Nokia. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το Ν1 προσφέρει το interface Nokia Z Launcher και έναν βιομηχανικό σχεδιασμό με έμφαση στην απλότητα. Το Ν1 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

«Χαιρόμαστε που φέρνουμε τη μάρκα της Νokia πίσω στα χέρια των καταναλωτών με το Ν1 Αndroid tablet και που βοηθούμε στο να καταστούν σύνθετες τεχνολογίες απλές» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Νίστρομ, head of products της Nokia Technologies, που ανακοίνωσε το Ν1 στη συνδιάσκεψη τεχνολογίας στο Ελσίνκι.

Σύμφωνα με τη Νokia, οι καταναλωτές διαχειρίζονται  μια ευρεία γκάμα εφαρμογών στις ψηφιακές «ζωές» τους, και το Ν1 τους διευκολύνει με το Ζ Launcher, το οποίο επιτρέπει τη χρήση ενός ή δύο γραμμάτων για τον γρήγορο εντοπισμό υλικού. Με το πέρασμα του χρόνου το Z Launcher «μαθαίνει» τις εφαρμογές που «βλέπουν» χρήση και προβλέπει και επισημαίνει αυτές που εκτιμά ότι θα θέλει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης, βάσει ώρας και τοποθεσίας του.

Η οθόνη του είναι των 7,9 ιντσών και όπως υποστηρίζει η εταιρεία είναι αρκετά ελαφρύ για να το κρατά κανείς με το ένα χέρι. Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας quad core επεξεργαστής 2,4 Ghz Intel Atom και το λειτουργικό είναι το Android Lollipop.

Facebook Comments