Κάθε φορά που πρέπει να ψηφιστούν… δύσκολα νομοσχέδια έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να βλέπουμε διάφορους αστείους τύπους, που φέρουν τον τίτλο του βουλευτή της συγκυβέρνσηης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να… κλαίνε και να… οδύρονται. Με πόνο ψυχής ψηφίζουν για πολλαπλάσιας αγριότητας και βαρβαρότητας μέτρα σε σχέση με αυτά που έπρεπε να εφαρμοστούν πριν χρόνια. Αλλά τότε ήταν στα… κάγκελα. Τους ενδιέφερε να έρθουν στην εξουσία και να γευτούν μέσα από τη δήθεν αντισυστημικότητά τους, τα οφέλη της αστικής μας δημοκρατίας.

Αν νομίζουμε ότι αυτοί οι τύποι που κυβερνούν σήμερα… στενοχωριούνται για τις περικοπές και τα εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, μάλλον ξεγελιόμαστε. Οι τύποι δεν έχουν ιερό και όσιο. Βασικός τους στόχος είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η εξαθλίωση των πάντων, η συντήρηση των πολιτών με επιδόματα, αλλά και ο εξευτελισμός κάθε αξίας που πρέπει να έχει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που ταυτόχρονα δεν απαρνιέται την εθνική της συνείδηση.

Σήμερα η εικόνα της Ελλάδας είναι ό,τι πιο άθλιο έχει να παρουσιάσει η χώρα στη μεταπολεμική εποχή σε συνθήκες δημοκρατίας. Η ομολογία του ενοίκου του Μαξίμου ότι “συνειδητά προχωρήσαμε στην υπερφορολόγηση” αποδεικνύει κάτι άλλο πιο βαθύ. Οι άνθρωποι επιδιώκουν τη φτωχοποίηση της κοινωνίας. Γιατί χωρίς φτώχεια δεν υπάρχει αριστεροκομμούνα. Η εξαθλίωση και η ελεημοσύνη είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κομμουνιστικών χωρών. Και επειδή οι τύποι ευαγγελίζονται τη σοσιαλδημοκρατία, αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ολίγη σοσιαλδημοκρατία και κομμουνισμό τύπου Μαντούρο. Οι άνθρωποι εμπνέονται από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Αν είχαν τον πλήρη έλεγχο του κράτους και δεν συνεργάζονταν με το τυχοδιωκτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα.

Οι σημερινοί τύποι αποπειράθηκαν να κάνουν το 2015 μια κίνηση που ευτυχώς δεν τους βγήκε γιατί κατάλαβαν έστω και την ύστατη στιγμή ότι θα έχουν… σοβαρό πρόβλημα. Θα τους περίμενε πικρή… τύχη! Τελικώς, με τα έργα και τις ημέρες τους, το σημερινό κράμα νεοκομμουνιστών και “ψεκασμένων” λαϊκοδεξιών κατάφεραν πέραν της φτωχοποίησης να κάνουν πράξη κάτι το οποίο υποτίθεται ότι αντιμάχονται: να παραδώσουν στην πλουτοκρατία τα πάντα και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές.

Με τους πολίτες διαλυμένους, τους μικρομεσαίους εξαφανισμένους και πολλούς να περιμένουν στη γωνία ένα… ξεροκόμματο με την υπογραφή του Τσίπρα. Πρέπει να ντρεπόμαστε ως πολίτες αυτής της χώρας γι αυτήν την κατάντια. Πρέπει να ντρεπόμαστε που εκχωρούμε τις τύχες της χώρας σε επικίνδυνους και ανισόρροπους τύπους που νομίζουν ότι βρίσκονται μεταξύ σχολικής κατάληψης κια πενθήμερης εκδρομής. Είναι χαρά τους να μας φτωχοποιούν και να μας εξευτελίζουν διεθνώς. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν πολύ καλά. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα σ΄ αυτό δεν αμφισβητείται πλέον…

Facebook Comments