Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έναντι της τρόικας για τις αλλαγές στο Δημόσιο και ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα του νέου ενιαίου μισθολογίου, συζητούνται σε σύσκεψη, αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάλογη σύσκεψη για το μισθολόγιο του Δημοσίου, είχε πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ωρών τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε». Πηγές της τριμερούς, ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους, σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, ο Μ. Σχοινάς απάντησε: «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται. Έχει σημειωθεί πρόοδος σε αρκετά σημεία. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ούτως ώστε να επιτραπεί η επιστροφή των κλιμακίων μας στην Αθήνα».

Facebook Comments