Οριακές απώλειες στο ΧΑ

MarketNews

Οριακές απώλειες στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Πτωτικά ξεκίνησε τις συναλλαγές και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις διορθώσεις να λαμβάνουν χώρα περισσότερο σε περιβάλλον αναμονής παρά σε κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,39% στις 986,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,22% στις 320,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 128,82 μονάδες.

Η αγορά αναμένει τα πρώτα σημάδια από τη συνάντηση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με εκείνους των δανειστών στο Παρίσι, με την ελπίδα να βρεθεί κοινό έδαφος προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση πριν το Εurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, τα στοιχεία για την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού προκάλεσαν κάποιον σκεπτικισμό, καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των στόχων, ενώ μικρότερη του στόχου ήταν και η μείωση των δαπανών. Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, ωστόσο, η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί, μετά μάλιστα και την επιβεβαίωση ότι η οικονομία το τρίτο τρίμηνο του έτους σημείωσε ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Στο ταμπλό τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με την Eurobank να ξεχωρίζει θετικά με κέρδη 2,15% και την Jumbo να βρίσκεται στο αντίθετο "άκρο", καταγράφοντας απώλειες 1,76%. Επίσης, νευρικότητα κυριαρχεί στις μετοχές της Πειραιώς, της Alpha Bank  και της ΔΕΗ  οι οποίες δεν έχουν καθορίσει ακόμη το πρόσημό τους.

Η Εθνική υποχωρεί κατά 1,01%, ασκώντας πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, η Βιοχάλκο βρίσκεται στο -1,74%, ο ΟΤΕ χάνει 1,51% και ο ΟΠΑΠ είναι στο -1,02%. Πτωτικά κινείται και η Motor Oil, στο -0,60%, η Ιντραλότ στο -0,83%, η Τέρνα Ενεργειακή στο -1,07% και τα Ελληνικά Πετρέλαια  στο -1,06%.

Στον αντίποδα, η MIG ενισχύεται κατά 0,83%, η ΜΕΤΚΑ είναι στο +0,96%, η Μυτιληναίος   καταγράφει κέρδη μόλις 0,16%, ενώ η Folli Follie, η ΕΥΔΑΠ και η ΓΕΚ Τέρνα  σταθεροποιούνται στα χθεσινά επίπεδα.