Κοινή εμφάνιση στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού έκαναν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος προς θετικό πρόσημο και βεβαίως στην κατεύθυνση της αισιοδοξίας και της προοπτικής. «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η πατρίδα γυρίζει σελίδα» και πως «τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Η σημερινή κοινή εμφάνιση στην Ολυμπία Οδό και συγκεκριμένα στο εργοτάξιο του Ζευγολατιού, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Ο επικεφαλής μηχανικός του έργου αναφέρθηκε στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας.

Facebook Comments