Με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ που η νέα παράταση που ζήτησε η κοινοπραξία Emma Delta προκειμένου να βελτιώσει το τίμημα, οι υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, αντιδρούν. Συνεχίζει ανοδικά ο γενικός δείκτης του Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που οι τράπεζες είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση.

Οι αρχικές αμφιβολίες ως προς την κάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών, αρχίζουν να υποχωρούν, μετά μάλιστα τη σημερινή και συνάμα σημαδιακή δήλωση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου ότι, «εύχομαι και πιστεύω πως η Εθνική θα τα καταφέρει»! Και όχι μόνο αυτό.

Κάποιες φήμες της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο ότι το ΤΧΧΣ θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων του, στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν πάλι οι μηχανισμοί άντλησης κεφαλαίων της τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση όμως, το +14,5% της Eurobank, σύμφωνα με την αγορά είναι αποτέλεσμα του μικρού free float, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες διακυμάνσεις στο χαρτί.

Σε Πειραιώς και Alpha που ανακάμπτουν κατά 13,8% και 5,8% αντίστοιχα, τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκάθαρα. Η αγορά θεωρεί ότι οι δύο τράπεζες έχουν συμπληρώσει ήδη το κριτήριο του 10% και μάλιστα με το παραπάνω, κοντά στο 12%. Η δε ΕΤΕ ακόμα και τώρα και μέχρι τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης θα δίνει τη μάχη εξεύρεσης των περίπου 700 εκατ. ευρώ, κινητοποιώντας πελατολόγιο και βασικούς μετόχους. Η μετοχή της ΕΤΕ ανακάμπτει στα επίπεδα των 0,70 ευρώ. Κατά τα άλλα, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται πάνω από τις 960 μονάδες και με κέρδη κοντά στη μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και με συναλλαγές, ιδιαίτερα σημαντικές, κοντά στα 42 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 4% ανέρχονται τα κέρδη σε MIG και Βιοχάλκο,  άνω του 3% τα κέρδη για την Motor Oil και άνω του 2,55 ενισχύονται Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Νέα άνοδος για τα ΣΩΛΚ, στα 2,29 ευρώ  και υψηλά έτους τα 2,59 ευρώ, νέα υψηλά, στα 15,84 για τα Folli Follie, στα 5,14 ευρώ ενισχύεται η ΕΧΑΕ που αναμένει έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών και κίνηση στα 2,23 ευρώ για την Ελλάκτωρ, που ευνοείται τόσο από την απόκτηση της ΑΕΓΕΚ, όσο και από το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων οδικών έργων.

Facebook Comments