«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει επιλέξει να στηρίζει έμπρακτα τις αεροπορικές εταιρείες που επενδύουν σε διαρκή, μακροχρόνια παρουσία, προσβλέποντας σε ανάπτυξη» απαντά, με ανακοίνωσή του, ο Αερολιμένας στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία ζήτησε τη μείωση στους φόρους για να καταστεί ανταγωνιστικότερο το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο δεν συμβαδίζει με τις πρακτικές της Ryanair, η οποία ακολουθεί ως πολιτική την ανάπτυξη μέσω περιφερειακών αεροδρομίων, όπου και δεν επενδύει μακροχρόνια. Η πρακτική αυτή, ιδιαίτερα σε μικρού μεγέθους αγορές, όπως είναι η ελληνική, οδηγεί σε «κανιβαλισμό» της υπάρχουσας κίνησης με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στις υπάρχουσες εταιρείες, οι οποίες έχουν επενδύσει σε διαρκή παρουσία.

«Το αεροδρόμιο της Αθήνας λειτουργεί βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου, όπως όλα τα διεθνή μητροπολιτικά αεροδρόμια, που στηρίζεται στην ανάπτυξη και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων με τους αερομεταφορείς» προσθέτει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Facebook Comments