Αν χρειάζεστε μια τονωτική ένεση στην ζωή σας – ειδικά αν δεν είστε πρωινοί τύποι – ίσως να ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τον τρόπο που βλέπετε τα… λεμόνια. Ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε λιγάκι.

Γνωρίζουμε αρκετά καλά πως αυτό το ξινό φρούτο είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Βιταμίνη C αλλά και Β, σίδηρος, μαγνήσιο, ασβέστιο, μέχρι και κάλιο. Το πρωί, μετά από τον ύπνο, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη αυτές τις βιταμίνες και μέταλλα για να δραστηριοποιηθεί. Και ένας τέλειος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να ρίξουμε απλά μια φέτα λεμόνι σε μια κούπα ζεστό νερό. 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τον εγκέφαλο

Λόγω της υψηλής τους συγκέντρωσης σε κάλιο και βιταμίνη C, που παίζουν και τα δύο ρόλο-κλειδί στην καλή μας υγεία, τα λεμόνια αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το κάλιο μπορεί να ενισχύσει και να δραστηριοποιήσει το νευρικό μας σύστημα και να προστατεύσει την υγεία του εγκεφάλου.

Πιο καθαρό δέρμα

Τα οφέλη του νερού με λεμόνι δεν είναι, όμως, μονάχα εσωτερικά. Βλέπουμε πόσο καλό μπορεί να κάνει για την επιδερμίδα μας. Η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες της επιδερμίδας, οι οποίες εμποδίζουν την δημιουργία κολλαγόνου, καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα και προκαλούν σημάδια πρόωρης γήρανσης. Το λεμόνι, επιπλέον, βοηθά στην αποβολή τον τοξινών, κάνοντάς μας να νιώθουμε ανανεωμένοι.

Λιγότερο άγχος

Όλοι μας βιώνουμε άγχος σε καθημερινή βάση, αλλά πόσο καλά το διαχειριζόμαστε; Αν πέφτετε συχνά για ύπνο νιώθοντας ένταση και στρες, πρέπει να γνωρίζετε ότι η βιταμίνη C είναι από τις πρώτες ουσίες στον οργανισμό μας που πέφτουν κατακόρυφα. Λαμβάνοντας, λοιπόν, μια γρήγορη και γερή δόση της αναγκαίας αυτής βιταμίνης. Επίσης, ορισμένες έρευνες έχουν προτείνει πως ακόμα και η μυρωδιά του λεμονιού έχει χαλαρωτικές ιδιότητες—όπως, για παράδειγμα, η μυρωδιά της λεβάντας.

Παίρνουμε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες, στις οποίες είναι τόσο πλούσιο το λεμόνι, περνούν στο νερό—και ξέρουμε πολύ καλά πως μια διατροφή (και ειδικά ένα πρωινό) που περιέχει αρκετές φυτικές ίνες μπορεί να μας κρατήσει χορτασμένους για περισσότερη ώρα, κόβοντάς μας την όρεξη για λιπαρά, ζαχαρώδη σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε καλά επίπεδα.

Βοηθάει στην πέψη

Όσοι έχουμε υποφέρει ποτέ από δυσπεψία ή καούρα, ξέρουμε πόσο ενοχλητικό αίσθημα είναι. Τα λεμόνια, λόγω της ιδιότητάς τους να καθαρίζουν τον οργανισμό μας από τις τοξίνες, μπορούν να μας ανακουφίσουν από τους πόνους του πεπτικού συστήματος.
Νερό με λεμόνι, ή χυμός λεμονιού;

Σίγουρα το νερό με λίγο λεμόνι μέσα είναι προτιμότερο από τον χυμό λεμονιού. Αυτό συμβαίνει επειδή, σε μεγάλη συγκέντρωση, ο χυμός του λεμονιού μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών, λόγω της οξύτητάς του. Συνεπώς, είναι καλύτερα να το χρησιμοποιούμε σε smoothies και διαλυμένο σε νερό—σιγουρεύοντας ταυτόχρονα ότι πίνουμε και αρκετό μέσα στην ημέρα!

Facebook Comments