Συνάντηση με τον πρώην επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Σταύρο Δήμα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην επίτροπο της Eλλάδας στην Κομισιόν, προτάθηκε επισήμως στον κ. Σταύρο Δήμα να είναι ο υποψήφιος τον οποίο θα στηρίξει η δικομματική στις τρείς ψηφοφορίες της 17ης, 23ης και 29ης Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, προφανώς την πληροφορία δεν επιβεβαιώνουν επισήμως το Μαξίμου και η πλευρά του επιτρόπου, εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται ότι, ως υποψήφιοι, είχαν εμφανιστεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος ε.τ. του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, η πρώην επίτροπος στην Ε.Ε.  Μαρία Δαμανάκη, αλλά και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, ακούστηκε το όνομα του Ελληνα Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Διαμαντούρου και, εσχάτως, συζητήθηκε ως υποψήφιος ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και -εδώ και πλέον της μιας δεκαετίας- πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, Βασίλης Σκουρής.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δήμας ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απάντησε ότι «θα μιλήσει ο πρόεδρος».

Facebook Comments