Το Samsung Galaxy Tab S 8.4 ήταν το tablet που είχε την καλύτερη επίδοση όσον αφορά την αντοχή του σε πτώσεις και ατυχήματα στη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία SquareTrade, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής προγραμμάτων εγγύησης ηλεκτρονικών συσκευών.

H SquareTrade πήρε 10 tablets και τα υπέβαλλε σε μία σειρά από δοκιμές, αξιολογώντας στοιχεία όπως τον σχεδιασμό του εμπρόσθιου και του οπίσθιου πάνελ, τη στιβαρότητα της κατασκευής και τα υλικά, το μέγεθος, το βάρος, την αντοχή στο νερό και το βαθμό πρόσφυσης.

Το SquareTrade Breakability Score, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εξαρτάται από παράγοντες όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά, οι συνέπειες μιας πτώσης, η διαβροχή με νερό και καφέ, η ολισθηρότητα κ.α. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ (σε μια κλίμακα από 1 έως 10), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος καταστροφής λόγω ατυχήματος.

To tablet με το χαμηλότερο ρίσκο ήταν το Galaxy Tab S 8.4 με βαθμό αντοχής 3,3, στη δεύτερη θέση βρέθηκε το 7άρι Asus Memo Pad 7 με βαθμό 3,5, ενώ την τριάδα έκλεισε το Sony Xperia Z3 με βαθμό 4. Το πρώτο μοντέλο της Apple ήταν το iPad mini 3 που βρέθηκε στην 4η θέση με βαθμό 4,4, ενώ πέμπτο ήταν το Nexus 9 της Google με βαθμό 4,5. Στην 6η θέση ήταν το Samsung Note Pro 12.2 (5,1), στην 7η το Samsung Galaxy Tab S 10.5 (6) και στην 8η το Αpple iPad Air 2 (6,1) ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν το Microsoft Surface Pro 3 (7,6) και το ΤMAX 9 HD (8,2).

Facebook Comments