Σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία

MarketNews

Σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση, τα στοιχεία που ανακοινώνονται επιβεβαιώνουν την πορεία σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της για τις οικονομικές εξελίξεις.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, «τα μεγάλα πρωτογενή δημοσιονομικά και εξωτερικά ελλείμματα του παρελθόντος - που μας οδήγησαν στη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία μας - μετατρέπονται πλέον σε εξυγιαντικά πλεονάσματα και στηρίγματα για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας».

Τονίζουν, επίσης, ότι τα στοιχεία για τις παραγγελίες και τον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί και από την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και των επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο για σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας - σε χαμηλά βέβαια επίπεδα - στους κύριους κλάδους της βιομηχανίας με κύριο στήριγμα τις εξαγωγές, αλλά και με τάσεις σταθεροποίησης και της εγχώριας ζήτησης σε πολλούς κλάδους.

Οι αναλυτές της Alpha παρατηρούν ακόμη πως ο Προϋπολογισμός του 2013 εκτελείται πολύ καλύτερα του αναμενομένου στο πρώτο τρίμηνο του 2013, παρά τη συνεχιζόμενη μη ικανοποιητική πορεία των εσόδων.