Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θέλει να συμβάλει στην παράταση των αδιέξοδων και συντηρητικών πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης και γι αυτό δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροών, όλοι οι βουλευτές και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιροπής τοποθετήθηκαν υπέρ της καταψήφισης της πρότασης των κυβερνητικών κομμάτων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσα, λοιπόν, είχαν δει το φως της δημοσιότητας, διαψεύδονται… Η απόφασή μας, η απόφαση και των δέκα βουλευτών μας για καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε εκλογές. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, όμως, ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή στον τόπο, χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να φέρει σε πέρας τις απαραίτητες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος» σημειώνει.

Επιπλέον, καθιστά σαφές ότι «δεν υφίσταται θέμα» για υποψηφιότητα Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντά: «Η ΔΗΜΑΡ με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, προσπαθεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ύπαρξης μιας προοδευτικής κυβέρνησης για τον τόπο. Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τις άλλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις δυνατότητες ύπαρξης αυτής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Αυτό συζητάμε και τίποτα περισσότερο».

Τέλος, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει ενδεχόμενη Αλ. Τσίπρα – Φ. Κουβέλη. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος προγραμματισμός για μια τέτοια συνάντηση, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει» λέει

Facebook Comments