Tο πάγωμα των μεταρρυθμίσεων δύναται να ανακόψει τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιεί η Eurobank, τονίζοντας πως απαιτείται επίσπευση των πολιτικών ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγικότητας.

Στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας επισημαίνεται πως η τάση ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία δεν θα πρέπει να διακοπεί και πως δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω πολιτικών εξελίξεων.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1,24 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που είναι άνεργοι και το “κόστος ευκαιρίας” για τον μέσο Έλληνα πολίτη έχει μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η συνοχή και η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας», σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

«Οι πολιτικές ενίσχυσης της συνολικής παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο δεν θα πρέπει να παραμείνουν στάσιμες αλλά τουναντίον θα πρέπει να επισπευσθούν και να εφαρμοστούν με ορθολογικό τρόπο. Αύξηση της παραγωγικότητας ισοδυναμεί με αύξηση των αποδόσεων του κεφαλαίου, δηλαδή αυξημένα κίνητρα για επενδύσεις, και με ενδυνάμωση των κινήτρων για αύξηση των ωρών εργασίας μέσω αύξησης των μισθών», προσθέτουν.

Facebook Comments