«Προειδοποιούμε ότι όσοι παίζουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά» διεμήνυσε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην περιφερειακή διάσκεψη Κρήτης.

Σημειώνοντας ότι «γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας», ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «ας μην έχουν αυταπάτες οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται εύκολα. Αντιθέτως πεισμώνουν»

«Ας μη προσπαθούν, λοιπόν, να μας εκβιάσουν ούτε να μας φοβίσουν. Θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Νομίζουν ότι έτσι θα περιορίσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Κούνια που τους κούναγε. Αν συνεχίσουν έτσι τα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη, όχι μόνο δε θα περιορίσουν αλλά θα φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική μας. Άλλη μια φορά να πουν ότι προτιμάνε τους ανθρώπους που τους είναι βολικοί και χρήσιμοι και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα εκτοξεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

«Μερικοί νομίζουν -συνέχισε – ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη» παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «μια νέα σελίδα ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα μας. Κι αυτό γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει.(…) Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος. Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού» που τον αποκάλεσε «πρωθυπουργό του χάους».

«Τα ψέματα όμως τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός. Δεν είναι και 1993 για να πετύχει η αποστασία την οποία γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα του κ. Σαμαρά» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους. Μην παίζουν με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί.»

Αφήνοντας αιχμές προς το Βερολίνο, δήλωσε ότι «χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί. Ορισμένοι μάλιστα, μιας και μιλάω στην Κρήτη, μας χρωστάνε πολύ περισσότερα από τα κατοχικά δάνεια και τις κατοχικές αποζημιώσεις. Μας χρωστάνε τουλάχιστον μεγαλύτερο σεβασμό. Και δεν είμαστε μόνοι, ούτε θα είμαστε μόνοι, ούτε στη διαπραγμάτευση για το χρέος, ούτε στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το πρόγραμμα της ΔΕΘ τόνισε ότι «έχουμε δεσμευτεί για την κατάργηση του φόρου- λαιμητόμου της μικρομεσαίας περιουσίας, του περιβόητου ΕΝΦΙΑ. Στην λογική της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι ακόμα η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12000 ευρώ, και του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αλλά συμβάλλει, όπως και η επαναφορά της 13ης σύνταξης, στην αύξηση της εσωτερικής ζήτησης. Άλλα ένας εξ ίσου σημαντικός στόχος, που αφορά ιδιαίτερα και την πραγματική οικονομία στην περιφέρεια, είναι η ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Καθώς και η δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας και τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρομεσαίους και αγρότες.»

«Τέλος, ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι η στήριξη της εργασίας. Η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κατάργηση της πρόσφατης αντεργατικής νομοθεσίας. Και η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, έχουμε επεξεργαστεί την δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης με στόχο 300.000 θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι πλήρως κοστολογημένο. Κοστίζει περίπου 12 δισεκ. ευρώ στο σύνολό του, και θα χρηματοδοτηθεί από το όφελος που θα προκύψει από τις ρυθμίσεις χρεών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τα ΕΣΠΑ και τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία (…) ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ’ αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας και ο μοναδικός σπασμός που υπάρχει, είναι αυτός που ο ίδιος υπόσχεται: Ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας», απάντησε η Σοφία Βούλτεψη. 

Facebook Comments