Προφανώς δεν αναφέρομαι σε απεργίες σαν αυτή που διακήρυξε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ότι θα πράξει. Για να το θέσω ορθότερα,απείλησε ότι θα κάνει. Είναι καιρός να μάθουν τύποι σαν και αυτόν ότι η Δημοκρατία δεν δέχεται απειλές.

Πάμε στα δικά μας. 31 Μαΐου 2018 πραγματοποιείται απεργία στην Αθήνα. Θα προσπαθήσω να εξετάσω την περίπτωση αυτή ορθολογικά και δεν παίρνω θέση αν το δικαίωμα της απεργίας είναι ηθικά σωστό ή όχι. Κατά την άποψη μου οι απεργίες ως επί το πλείστο συμβαίνουν γιατί δεν έγινε κατανοητό από την κοινωνία αυτό που ο Thomas Hobbes ονόμαζε κοινωνικό συμβόλαιο. Όταν λοιπόν αγαπητέ πολίτη πηγαίνεις στην κάλπη πράττεις αυτόματα κοινωνικό συμβόλαιο με τον άνθρωπο ή το κόμμα που σταυρώνεις. Είτε το θες,είτε όχι. Με αυτό συνεπάγεται,για να μιλήσουμε και με αριθμούς,ότι εφόσον η πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας(36,34%) έκρινε τον Αλέξη και τους συντρόφους του ικανούς να κυβερνήσουν,οφείλουν να τον υποστούν για τα τέσσερα χρόνια της θητείας του.

Τέσσερα χρόνια θητείας που είναι προκαθορισμένα από το Ελληνικό Σύνταγμα. Αν δεν σου αρέσει αυτό, να έρθεις αντιμέτωπος με το Ελληνικό Σύνταγμα και όχι με πολίτες-θύματα. Και τα λέω αυτά γιατί για να πραγματοποιηθεί μια απεργία πλέον χρειάζεται ή μάλλον θα χρειάζεται(γιατί με κυβέρνηση Τσίπρα ποτέ δεν ξέρεις) 50% +1 εγγεγραμμένους εργαζόμενους του σωματείου οι οποίοι θα ταχθούν υπέρ αυτής. Που θέλω να καταλήξω;

Οι απεργίες ταλαιπωρούν πρώτα από όλα τους πολίτες που είναι υπεύθυνοι και συνετοί και θέλουν να πάνε στην δουλειά τους. Δεν θέλουν να βρίζονται μισή ώρα με τον ταξιτζή στην Κηφισίας για το μποτιλιάρισμα. Με τα πολλά,δεν ψήφισαν Τσίπρα. Για να το πω πιο κατανοητά. Η απεργία ταλαιπωρεί ανθρώπους που δεν ευθύνονται για το χάος που επικρατεί. Και επειδή απεργίες σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα προχθές δείχνουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης, προτείνω δύο λύσεις. Αντί για απεργία και ενθάρρυνση του χάους που επικρατεί, κινήσου μαζικά που ούτως ή άλλως θα έκανες και με απεργία, και διαδήλωσε για πρόωρες εκλογές. Η άλλη λύση είναι να σκέφτεσαι περισσότερο πριν σταυρώσεις κάποιον. Δεν ξέρω τι είναι πιο πρακτικό. Θα αποδειχθεί στις επόμενες εκλογές.

Facebook Comments