Α. Σαμαράς: Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες

ΣΚΑΪ

Α. Σαμαράς: Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα, η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την οποία συγκεντρώθηκαν 160 υπέρ του Σταύρου Δήμα σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

«Ήταν απόψε η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες για εκλογή Προέδρου έχουμε μπροστά μας άλλες δυο. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί πρόεδρος. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα, η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες, θέλω να συγχαρώ όσους βουλευτές ξεπέρασαν τους προβληματισμούς τους και ψηφίσαν τον Σταύρο Δήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό, η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε, η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, πολύ σύντομα ο λαός μας θα είναι ο πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, τη διέξοδο θα τη δώσει ο λαός μας και η δημοκρατία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέδειξαν και έστειλαν μήνυμα οτι δεν πρέπει να συνεχίσουν οι αδιέξοδες πολιτικές που ταλαιπώρησαν την Ελλάδα και την κοινωνία. Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Η επιχείρηση τρομοκρατήσης των βουλευτών απέτυχε. Θα προχωρήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες στην αντικατάσταση αυτή της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα σημαίνει εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Στις άλλες ψηφοφορίες θα είμαι σε θετική κατεύθυνση... Έχουν κυκλοφορήσει βρομιές και κακοήθειες» αρκέστηκε να σχολιάσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

«Κανένας δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας... έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα. Πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν τους βουλευτές για να ψηφίσουν και θα δημιουργήσουν το κλίμα που θα επιτρέψει στους συναδέλφους να ψηφίσουν. Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στα όρια του αναμενομένου» τόνισε στον σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.