Περαιτέρω περιορισμό των φοροαπαλλαγών ζητά η τρόικα

MarketNews

Περαιτέρω περιορισμό των φοροαπαλλαγών ζητά η τρόικα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τον περαιτέρω περιορισμό των 700 φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει ζητάει, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η τρόικα από την κυβέρνηση, θέση την οποία στηρίζει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Το κόστος των φοροαπαλλαγών για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, σαφώς μειωμένο από τα περίπου 8 δισ. που ήταν πριν την έναρξη της κρίσης.

Ουσιαστικά η κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών την τελευταία πενταετία δημιούργησε επιβαρύνσεις κυρίως στα φυσικά πρόσωπα, δεδομένου ότι οι περικοπές ήταν προσανατολισμένες στην κατεύθυνση αυτή.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», είναι ενδεικτικό ότι περικόπηκαν φοροαπαλλαγές που στήριζαν τα νοικοκυριά και ανέρχονταν το 2009 στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχουν περιοριστεί στα 293 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση στην παρούσα φάση, σύμφωνα πάντα με την ΚτΚ, δεν αποδέχεται της εισηγήσεις της τριμερούς παρά μόνον στο σκέλος του ΦΠΑ και των ειδικών καθεστώτων.