Η Σαουδική Αραβία «δεν συνωμοτεί» για να ρίξει την τιμή του πετρελαίου

MarketNews

Η Σαουδική Αραβία «δεν συνωμοτεί» για να ρίξει την τιμή του πετρελαίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που θέλουν τη Σαουδική Αραβία να επιδιώκει τη μείωση των τιμών πετρελαίου της προέβη ο υπουργός Πετρελαίου του Βασιλείου, Αλί Ναΐμι.

Τα σχόλια του κ. Ναΐμι κατά πάσα πιθανότητα έχουν στόχο να κατευνάσουν τους φόβους των πετρελαιοπαραγωγών γειτόνων της Σαουδικής Αραβίας πως το Βασίλειο πιέζει για τη μείωση των τιμών προκειμένου να πλήξει τις οικονομίες τους.

Η τιμή του βαρελιού του Brent έχει «κατρακυλήσει» κατά σχεδόν 50% από τα μέσα Ιουνίου. Στα μέσα Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής, που θα μπορούσε να «φρενάρει» την πτώση των τιμών. Κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν η Σαουδική Αραβία.

Αντίθετα, ο κ. Ναΐμι σχολίασε πως στην πτώση των τιμών έχουν συμβάλει η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των μελών του Οργανισμού και η «παραπληροφόρηση».