Μ. Ρεπούση: Ενδεχόμενο ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

MarketNews

Μ. Ρεπούση: Ενδεχόμενο ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε την «ανοιχτή» γραμμή που διατηρεί με τον Αλέξη Τσίπρα, οι πρώτες αντιδράσεις κάνουν την εμφάνιση τους.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ρεπούση, μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές κομματικές οντότητες. Δεν έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές τάσεις ή συνιστώσες, αλλά με δύο διαφορετικά κόμματα. Το ένα είναι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, για να κυβερνήσει τον τόπο, και η ΔΗΜΑΡ, που είναι δυστυχώς ένα μικρό κόμμα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική κομματική οντότητα που συζητάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με τους Οικολόγους Πράσινους, τα ζητήματα της προγραμματικής σύγκλισης και μιας κοινής εκλογικής καθόδου. Αυτά τα θέματα συζητάμε».

Έπειτα πρόσθεσε: «Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας – και εξάλλου διαψεύστηκε αυτό με επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου – να πει κάτι περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ κτλ. Δεν είναι συνιστώσα. Συνιστώσα σημαίνει ένταξη στον ίδιο κομματικό χώρο, ότι είμαι μέσα στο ίδιο κόμμα και αποτελώ ιδιαίτερη έκφρασή του και φτιάχνω συνιστώσα. Δεν έχουμε να κάνουμε με αυτό. Έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό κόμμα, που είναι η ΔΗΜΑΡ.

Η ίδια τόνισε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί με κανένα όργανο «και δεν έχει υποστηριχθεί από κανέναν να ενταχθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουμε συνιστώσα του. Και αυτό συζητείται, να κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές. Ως ενδεχόμενο. Μας πρόλαβαν κάπως οι εξελίξεις, οπότε ένα ενδεχόμενο είναι η αυτόνομη κάθοδος. Το δεύτερο είναι η συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους. Το τρίτο είναι ένα μεγάλο ψηφοδέλτιο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κόμμα, με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς. Συζητάμε και τις τρεις εκδοχές. Εγώ θα ακολουθήσω τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ. Είμαι ΔΗΜΑΡ και παραμένω σ’ αυτό το χώρο».