Χωρίς συμφωνία και η νέα συνάντηση Βρούτση - Tρόικας

MarketNews

Χωρίς συμφωνία και η νέα συνάντηση Βρούτση - Tρόικας , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα και στη σημερινή συνάντηση των στελεχών των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, στην οποία εξετάσθηκαν πτυχές της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, εξετάσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, «ενδιάμεση πρόταση» για τον αριθμό των δόσεων που θα περιλαμβάνει η ρύθμιση, ενώ φαίνεται πως η τελική ρύθμιση θα είναι πακέτο με τα χρέη προς την εφορία.

Οι συναντήσεις αυτές θα επαναληφθούν και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Κατά την χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι δυο πλευρές συνέκλιναν, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου, στην αναγκαιότητα νέας ρύθμισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία, που προσεγγίζουν αθροιστικά τα 15 δισ. ευρώ αλλά υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά τους όρους αυτής της ρύθμισης.