Ο πληθωρισμός της Γερμανίας πιθανόν να αυξήσει τις πιέσεις στην ΕΚΤ

FXCM

Ο πληθωρισμός της Γερμανίας πιθανόν να αυξήσει τις πιέσεις στην ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι επενδυτές θα περιμένουν την ανακοίνωση του πληθωρισμού στη Γερμανία καθώς είναι εξαιρετικής σημασίας για την επερχόμενη απόφαση της ΕΚΤ. Μια ανακοίνωση που θα είναι χαμηλότερη των εκτιμήσεων, θα αυξήσει τις πιέσεις στην ΕΚΤ για μια μείωση επιτοκίων προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη και να αποφύγει μια καταστροφική αποπληθωριστική φάση.

Όσον αφορά την ισοτιμία EUR/USD, μια ανακοίνωση που θα είναι υψηλότερη των εκτιμήσεων θα μπορούσε να στηρίξει την ισοτιμία, αν και δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη διακύμανση της ισοτιμίας ακόμα και με μια μέτρηση χαμηλότερη των εκτιμήσεων.

Όσον αφορά το δολάριο, δέχθηκε πιέσεις κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αποτιμήσουν την απογοητευτική ανακοίνωση της Παρασκευής για το αμερικανικό ΑΕΠ. Η ανακοίνωση αυτή, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες υπαναχώρησης της Fed από τα προγράμματα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.