Η τελευταία γενιά MINI προχώρησε σε αλλαγές που επικεντρώνονται κυρίως σε λεπτομέρειες, Οι αλλαγές είναι μικρές αλλά θα αρέσουν…αξεσουάρ και συνδεσιμότητα. Οι αλλαγές αφορούν στο 3θυρο MINI, το νέο 5θυρο και την ανοιχτή έκδοση.  Όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία αλλά και να πάρουμε μία πρώτη οδηγική και… γνώριμη γεύση, από το ανανεωμένο MINI.

Στην πρώτη παρουσίασή του εν Ελλάδι οδηγήσαμε το νέο MINI Cooper cabrio με το 7άρι κιβώτιο και τον 1500άρη turbo Βενζινοκινητήρα 136 ίππων. Απαράλλαχτη η οδική του συμπεριφορά συγκριτικά με το παρελθόν, όμως η οδηγική ικανοποίηση είναι σαφώς βελτιωμένη λόγω του νέου κιβωτίου 7 σχέσεων το οποίο είναι γρήγορο και ακριβές.

Εξωτερικά το βρετανικό μοντέλο δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Οι σχεδιαστές Είναι δύσκολο να αλλάξεις σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική σχεδίαση του MINI…έδωσαν έμφαση στα εμπρός φωτιστικά σώματα που πλέον προσφέρουν καλύτερο επίπεδο φωτισμού στη μεγάλη «σκάλα», στην τεχνολογία των προβολέων και στην εμπρός κάμερα που πλέον «αναγνωρίζει» προπορευόμενα και απερχόμενα οχήματα. Στο πίσω μέρος τα φώτα τεχνολογίας LED μπορούν να συνδυαστούν και με σχέδιο της βρετανικής σημαίας. Τέλος, το λογότυπο είναι νέο
 

Νέο αυτόματο κιβώτιο

Εσωτερικά έχουμε νέο τιμόνι 3 ακτίνων με λειτουργίες πάνω σε αυτό ακόμα και στη βασική έκδοση ενώ σε αυτή την έκδοση η οθόνη είναι πλέον 6,5 ιντσών και όχι μία  οθόνη 4 γραμμών.Ένα σημαντικό στοιχείο αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων. Το νέο MINI εφοδιάζεται με ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ένα 8άρι στις πιο γρήγορες εκδόσεις. 

Κινητήρες από 1.5 λίτρα
Ο 1.2 έχει καταργηθεί και ο μικρότερος έχει χωρητικότητα 1.5 λίτραΑπό πλευράς κινητήρων υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις βενζίνης και diesel. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ο 1.5 με 102 και 136 ίππους και η δίλιτρη έκδοση S και John Cooper Works με 192 και 231 ίππους αντίστοιχα. Οι εκδόσεις πετρελαίου αφορούν στον 1.5 με 96 και 116 ίππους ενώ υπάρχει και η έκδοση Cooper SD με 170 άλογα.Οι τιμές ξεκινούν από τα 19.740 ευρώ (3θυρη έκδοση).

Νέο λογότυπο MINI κοσμεί πλέον τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα, πίσω φώτα LED στο σχήμα της Βρετανικής σημαίας (Union Jack), νέες εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν πιο φρέσκα τα mini hatch, cabrio και 5-door ενώ η προβολή λογοτύπου MINI από τον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι μια ακόμη hi-tech πινελιά.

Με νέα σχεδιαστικά και λειτουργικά στοιχεία, νέους συνδυασμούς κινητήρα-κιβωτίου και προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας, τα νέο ΜΙΝΙ διατίθεται στην ελληνική αγορά.
Από τα πλέον εμφανή χαρακτηριστικά είναι το νέο μίνιμαλ λογότυπο, οι προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα, η βρετανική σημαία που κοσμεί τα πίσω φωτιστικά, αλλά και οι νέες χρωματικές αποχρώσεις που θα συναντήσουμε στα ανανεωμένα ΜΙΝΙ hatch, cabrio και 5-door.

Αξεσουάρ με την υπογραφή σου

Στο σημείο όμως που θα πρέπει να δώσουμε βάση δεν είναι στα παραπάνω αλλά στην κίνηση των Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να τοποθετήσεις αξεσουάρ με τα δικά σου χαρακτηριστικά!ανθρώπων της μάρκας να δώσουν στον πελάτη τη δυνατότητα να βάλει τη δική του σχεδιαστική πινελιά. 

Συγκεκριμένα, ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του διακοσμητική επιφάνεια (στο ταμπλό εκεί που κοιτά ο συνοδηγός),τα δικά του πλαϊνά διακοσμητικά πάνω στα φλας, να φτιάξει κάλυμμα εισόδου στην πόρτα με τεχνολογία LED και όνομα που ο ίδιος θέλει ή να τοποθετήσει και προβολέα πόρτας! Όλα τα παραπάνω μπορούν να τα προμηθευτούν και οι ιδιοκτήτες της τελευταίας γενιάς MINI και να τα τοποθετήσουν μόνοι τους! 

Facebook Comments