Στόχο την πραγματοποίηση της αυτοδυναμίας βάζει ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που ήδη οι πρώτες αντιδράσεις εντός του κόμματος είναι ισχυρές.

Η συμπόρευση με το Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ αλλά και οι διαπραγματεύσεις για το αν και ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν σημεία τριβής.

Χθες το απόγευμα, οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ κκ Βίτσας και Θεοχαρόπουλος, επικοινώνησαν, στον απόηχο της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα πως «δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βίτσας διευκρίνισε τις προθέσεις του κόμματος και τις προϋποθέσεις της σύγκλισης των δύο κομμάτων, οι οποίες είναι πρώτον συμφωνία στο πρόγραμμα της ΔΕΘ και δεύτερον άπαντες να ριχτούν στο κυνήγι του σταυρού.

Την ενόχληση τους δεν κρύβουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ με την ηγεσία να θέτει τους δικούς της όρους.

Τα φώτα πέφτουν και πάνω στις υποψηφιότητες των κκ Οδυσσέα Βουδούρη, Θόδωρου Παραστατίδη, Θεοδώρας Τζάκρη, Μάρκου Μπόλαρη. Αντιθέτως, δεν φαίνεται “φως στο τούνελ” για τις κκ Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, με την τελευταία μάλιστα να περνά χθες το κατώφλι της Κουμουνδούρου για να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» και να φέρει ένα κρασί για τις μέρες των εορτών στον Αλέξη Τσίπρα.

Facebook Comments