Με προοπτική μηνών οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων

ΣΚΑΪ

Με προοπτική μηνών οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου θα παραμείνουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο, παρά τις ελαφρύνσεις που έχουν γίνει για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, μεταδίδουν οι Financial Times επικαλούμενοι κυβερνητικό σύμβουλο από τη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα μέτρα θα αρθούν μόνο μετά την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου που περιλαμβάνει την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού της Λαϊκής.

«Η πιο σύντομη πιθανή χρονική στιγμή ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης είναι ο Σεπτέμβριος, αλλά εύκολα θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο», δήλωσε η ίδια πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχε εκφράσει την ελπίδα οι περιορισμοί να αρθούν στο σύνολό τους όχι στο μακρινό μέλλον, λέγοντας ότι οι κινήσεις σε αυτό το θέμα είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Τράπεζας.