Μια ανάσα από το 10% διαμορφώνεται σήμερα Τετάρτη η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, ενώ κοντά στο 14% έχει εκτοξευθεί η απόδοση του τριετούς ομόλογου. Οι επενδυτές θεωρούν ότι ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου το βραχυπρόθεσμο ρίσκο της χώρας μας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Τα σενάρια περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κάνουν τους επενδυτές να αναζητούν ασφάλεια για τα κεφάλαιά τους, με αποτέλεσμα σήμερα το δεκαετές γερμανικό ομόλογο να φτάνει σε νέα ιστορικά χαμηλά, στο 0,45%.

«Η Πορτογαλία έχει χειρότερα οικονομικά στοιχεία από την Ελλάδα έχει απόδοση στα δεκαετή ομόλογα έχει απόδοση 1,04% και εμείς 11,5%. O κίνδυνος της χώρας, η πολιτική ανάλυση καθορίζει τα πάντα» τόνισε στο μεταξύ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο μεταξύ, η ρευστότητα της Ελλάδας και η λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing) αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα.

 

Facebook Comments