Στη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα, αν η Ν. Δ. κερδίσει τις εκλογές, προέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στο Κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου.

Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη νίκη του κόμματός του, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να χαλάσει την συμφωνία με τους εταίρους και την έξοδο από το μνημόνιο».

«Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της Κυβέρνησης που οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, τη χώρα στην ανάκαμψη.

«Ακριβώς επειδή βάλαμε τέλος στα ελλείμματα και νοικοκυρέψαμε το κράτος μπορούμε και κάνουμε αυξήσεις και φορολογικές μειώσεις και ανακουφίζουμε τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε περισσότερα».

Σε αυτό ο Πρωθυπουργός προέβη στις εξής διαβεβαίωσεις: «Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι ότι το επίδομα σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί».
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά θα γίνουν γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα.

«Όταν το κράτος δίνει νοικοκυρεμένα αυτά που δίνει είναι για πάντα, όταν κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια τότε ή κοροϊδεύει ή θα τα πάρει στο πολλαπλάσιο. Εμείς πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο κούρεμα του χρέους με χαμηλά επιτόκια. Όταν μιλάω για φορολογικές μειώσεις το έχουμε υπολογίσει, θα μειώσουμε στο 15% από 25% το φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42% καθώς και τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ» είπε.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πλέον υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχειρηματικά σχέδια που περιμένουν να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε ότι «κανένας άξιος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί από την αξιολόγηση και το νοικοκύρεμα στο δημόσιο».

Facebook Comments