Άνοδο κέρασε την αγορά η Coca Cola, με την Εθνική, να βρίσκεται ταυτόχρονα ένα βήμα πριν «γράψει» 1 δις. ευρώ κεφαλαιοποίηση, κινούμενη μετά τη σημερινή άνοδο στα επίπεδα των 963 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα χαρτιά έκλεισαν στο κόκκινο, περισσότερα από 80 έναντι περίπου 54, 55 που ενισχύθηκαν, να καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη άνω του 2%, στις 982,01 μονάδες. Κι όλα αυτά με τον τζίρο σε ικανοποιητικά επίπεδα, στην περιοχή των 60 εκατ. ευρώ. Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των μεγάλων συστημικών τραπεζών, πλην της Eurobank, όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπιστούν με θετικό και ικανοποιητικό τρόπο από την αγορά, η οποία δεν αναμένει πια, τίποτε άλλο από την ανακοίνωση των όρων και των τιμών. Πρόκειται για διαδικασίες που θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουνίου.

 

Η Εθνική έκλεισε με κέρδη πάνω από 2%, στα 0,7850 ευρώ, η Eurobank κατέγραψε οριακά κέρδη, στα 0,2290 ευρώ, ενώ Alpha και Πειραιώς έκλεισαν στο κόκκινο με ισχυρές απώλειες, προφανώς διότι η αγορά βιάζεται να δει τις χαμηλές τιμές στις οποίες θα γίνουν οι αυξήσεις. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις αυτές συνδέονται με την κατοχύρωση ρευστότητας ενόψει των αυξήσεων, όπως επισημαίνουν χρηματιστές.

Κέρδη για τον ΟΤΕ μετά την πώληση της Globul, στα 6,50 ευρώ και υψηλά έτους στα 6,82 ευρώ. Κέρδη άνω του 13,5% για τη νεοφώτιστη Coca Cola, στα 20,89 ευρώ, αλλά με εντυπωσιακά χαμηλό όγκο περίπου 9 χιλιάδων τεμαχίων. Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, αφού ως κύρια αγορά της, η Coca Cola, επέλεξε την αγορά του Λονδίνου.

Facebook Comments